Zadelmakerij Paree

Onderaan de Siguitsedijk in Kwadendamme staat de boerderij en het woonhuis en tevens de werkplek van Paul Paree. Lopend door de zadelmakerij besef je weer hoe rijk De Zak van Zuid-Beveland is aan mensen die liefde hebben voor hun (vaak) ambachtelijke vak. Paul Paree is de zesde generatie die het ambacht van zadelmaker / tuigmaker voortzet.

De familie Paree is sinds 1810 gevestigd in 's-Heerenhoek en is daar gebleven. Mijn opa en vader hebben het beroep van zadelmaker tot einde jaren '60 uitgeoefend.
Zelf ben ik er in 1998, na eerst in de leer te zijn geweest bij mijn oudoom Jan Paree, mee begonnen. Daarnaast heb ik de opleiding voor zadelmaker / tuigmaker in Brugge gevolgd.
Er gaat een geruime tijd overheen voor je het vak beheerst en je moet het toch echt leren van een meester. Naast gevoel heb je zeker iemand nodig die je het vak bekwaam maakt.

Sinds 1 januari 2001 ben ik als zelfstandig zadelmaker / tuigmaker gevestigd in Kwadendamme. Ik ben erg blij met de locatie en heb er de volle steun bij gekregen van de gemeente Borsele.